Kako najlakše da se spakujete za odmor

Kako najlakše da se spakujete za odmor

Pakovanje kofera ume biti stresno i nikada na kraju nemate dovoljno veliki kofer za sve stvari koje biste želeli da ponesete na vaše letovanje. Ispričaću vam kako u mojoj porodici funkcioniše pakovanje.

Pakovanje kofera je jedna od mojih omiljenih aktivnosti jer označava približavanje željno čekanog godišnjeg odmora. Ja pakovanje počinjem najmanje nedelju dana pre polaska na planiranu destinaciju. Prvo što morate da znate je koliko kofera nosite. Naravno, ako putujete sami, dovoljan vam je jedan kofer. Mi smo porodica, dvoje odraslih i dvoje male dece. Odmah u startu nas ja ograničim na dva kofera, jedan za velike, jedan za male ukućane. Onda to izgleda ovako nekako:

via GIPHY

  • Vremepočnite na vreme da razmišljate šta biste želeli nositi na vašem godišnjem odmoru. Nemojte čekati poslednji dan da tražite, na primer, cipele za plažu, ili ronilačku opremu koja se u vremenu od vašeg poslednjeg godišnjeg ko zna gde zavukla. Sve ono što biste voleli da spakujete i ponesete, odmah operite i slažite sa strane ili direktno u kofer. Svako od nas ima dovoljno druge garderobe koju može da nosi u tih pet dana pre polaska. Ovako izbegavate stresnu situaciju traženja, pranja i sušenja fenom vaše omiljene majice, haljine ili farmerki.
  • Destinacija – u zavisnosti od destinacije birate obuću i odeću. Ukoliko planirate aktivan odmor sa decom na Kefaloniji, visoke potpetice zamenite udobnim patikama i sandalama. Jedne godine smo išli, još dok smo bez dece bili, na letovanje u Grčku. Bili smo smešteni na vrhu nekog brdašca i sve moje omiljene štiklice ostale su nenošene jer nakon celog dana na plaži nisam imala volje uzbrdo i nizbrdo nabadati u potpeticama. Pratite vremensku prognozu, nema potrebe nositi dugačke stvari ukoliko putujete negde gde je i noću oko dvadeset stepeni Celzijusa. Jedna dugačka majica i jedne dugačke pantalone za svaki slučaj.
putovanja, letovanje, odmor, grcka
Vazna je destinacija
  • Prevozno sredstvo – način na koji ćete stići do vašeg željno čekanog godišnjeg odmora značajan je i za pakovanje kofera. Naravno da ćete, ako putujete sopstvenim autom, moći garderobu spakovati u kofer a obuću, nesesere, rezervne jakne i ostalo onako pobacati ispod sedišta i u gepek. Ukoliko putujete avionom, znate da smete do maksimalno 20 kilograma spakovati. Znači, zaboravite knjige i nepotrebne stvari. Knjige možete i preko mobilnog telefona da čitate. Ukoliko putujete sa decom, rešite se zalihe pelena, većina mesta na ovom svetu takođe prodaje pampers pelene i ostale dečije potrepštine. Izbacite fen, pegle za kosu i ostala pomoćna sredstva, more je mesto gde možete da budete preplanuli i prirodni. Na suncu se kosa osuši za tren.
  • Aktivnosti – ukoliko planirate letovanje, kuliranje pored plaže i večernje šetnje promenadama, pakujte se tako da možete nekoliko odevnih predmeta više dana iskombinovati. Za letovanje vam je potrebno uglavnom jedno dva, tri kupaća kostima, par japanki i nekoliko kombinacija za večernje šetnje. Prednost kod pakovanja kofera za letovanje je što je letnja garderoba mnogo lakša nego zimska.
pakovanje, koferi, letovanje, odmor
Neophodne sitnice
  • Vraćanje sa godišnjeg odmora – imajte na umu da se sa godišnjeg odmora uglavnom vraćamo sa težim, punijim koferom. Gomila slatkih suvenira, original garderoba iz Egipta ili španska vina i sangrije otežaće vaš kofer dodatno. Dakle, još kod kuće, prilikom pakovanja kofera odlučite koliko mesta će vam trebati za sve stvari koje želite na vašem odmoru da kupite i da ponesete sa vama.

Planiranje odmora, zatim pakovanje kofera, zaista je uzbudljivo i jedva čekamo da se konačno nađemo na našoj destinaciji. Povratak kući, povratak u realnost i susretanje sa vašom svakodnevicom može biti sumorno i otežavajuće posle sunčanih dana i koktela za doručak. Samoj mi je tako, zato je moja omiljena aktivnost pakovanje kofera, a raspakivanje može i do dve nedelje da potraje kod mene. Savete za kako brzo i bezbolno otpakovati kofer nakon letovanja nemam, možda neke druge godine budem ažurnija i pametnija pa ću imati i koji savet za vas.

One thought on “Kako najlakše da se spakujete za odmor

Comments are closed.

Comments are closed.