Shopping

Shopping

Na Kefaloniji postoji pregršt marketa i prodavnica gde možete kupiti sve što vam je potrebno tokom odmora (standardna radna vremena radnji  i marketa možete pogledati ovde), a u daljem tekstu možete naći neke od naših preporuka i saveta.

 

kupovina shopping grcka

 

Supermarketi

Na Kefaloniji postoji nekoliko lanaca supermarketa. Najpoznatiji su Lidl koji se nalazi u blizini Argostolija i AB marketi koji se mogu naći na nekoliko mesta na ostrvu (Argostoli, Lixouri i u blizini Skale). U većini mesta se može kupovati i u manjim lokalnim supermarketima, mada cene u njima umeju biti nešto više u odnosu na veće lance marketa.

Pijace

Pored luke u Agrostoliju svaki dan postoji pijaca gde se ujutru može kupiti sveže voće i povrće. Drugih redovnih pijaca na ostrvu nema osim kada su neki praznici.

Piljarnice

Piljarnice postoje, poput manjih radnjica u većini turističkih mesta na Kefaloniji i tu možete naći veliki izbor voća, povrća i čak nekih domaćih proizvoda. Često je tu voće i povrće nešto boljeg kvaliteta od supermarketa, ali ne mora uvek da bude.

Apoteke

Apoteke na Kefaloniji imaju sličan asortiman kao i naše apoteke i možete ih naći u većini turističkih mesta. Imajte u vidu da za većinu lekova za koje vam treba recept ovde treba i tamo, tako da se nemojte uputiti na odmor bez odgovarajuće količine lekova ukoliko imate neku redovnu terapiju. Takođe je preporuka da sa sobom uvek imate recept za lekove koje nosite ukoliko vam carinik traži da opravdate zašto ih nosite.

Prodavnice odeće, obuće i nakita

Ukoliko ste putovali već po Grčkoj onda znate kako izgledaju radnje po turističkim destinacijama. Kefalonija se ne razlikuje mnogo od ostalih. Naići ćete na brojne radnje, ali uglavnom su to standardne radnje u kojima možete naći kinesku robu za više cene ili neke stvari grčke proizvodnje po nešto višim cenama. Jedna od radnji sa grčkom “etiketom” je radnja Lemon Tree na glavnom trgu u Assosu. Tu možete naći ručno rađene torbe, marame, nakit, kermiku, sapune itd. Za ljubitelje nakita i umetnina idealno mesto je radnja Down the rabbit hole u Argostoliju na trgu Kabanas.

 

down the rabbit hole kefalonija
Down the rabbit hole (Izvor: https://www.facebook.com/Down-The-Rabbit-HoleKefalonia-109881595761916/)

Prodavnice suvenira

Na Kefaloniji postoje brojne radnje sa suvenirima. Ako želite nešto specifičnije što nije standardno posetite prethodno spomenutu radnju Down the rabbit hole u Argostoliju na trgu Kabanas, jer tu možete naći unikatne suvenire. Ukoliko se nađete u Lassiju, posetite radnju Accordo gift shop gde vas čeka veliki izbor prelpih suvenira i poklona sa putovanja za vaše najbliže.