Aktivnosti sa decom na Kefaloniji

Aktivnosti sa decom na Kefaloniji

Većina nas se Grčkoj vraća ili dolazi zbog njene prelepe prirode i divnih gostoljubivih Grka. Naravno, čisto i bistro plavo more sa blagom temperaturom ne valja zaboraviti.

Da li više ili manje turista, o tome ne ovisi naše letovanje u Grčkoj ni u kom pogledu. Svi smo mi čuli za divna i uzbudljiva mesta poput Krita, Soluna, Rodosa i mnogih drugih. Ako ste roditelji pak, možete samo nastaviti da slušate priče o nezaboravnom letovanju na Kritu i nastavite da planirate porodično letovanje na nekom mirnijem ali podjednako lepom mestu, poput Kefalonije.

via GIPHY

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom arhipelagu i njegov skriveni dragulj sasvim sigurno. Ovo ostrvo ima sve odlike jednog pravog turističkog mesta a opet nije tako bučno i pretrpano kao neka druga turistička mesta u Grčkoj. Kefaloniju krase 22 plaže, kilometri promenade i kristalno čisto more. Ukoliko planirate godišnji odmor kao porodica sa decom, želite pak da deca budu svako veče dovoljno izmorena da fino i dugo spavaju, trebali biste izabrati upravo ovo ostrvo jer su aktivnosti sa decom na Kefaloniji idealni za sve porodice kojima pesak i more nisu dovoljni za jedan nezaboravan godišnji odmor.

kefalonija, grcka, letovanje, odmor, more
Mirtos plaža, Kefalonija

Svaki dan po jedna plaža na kojoj deca mogu da se igraju u pesku, šljunku, da rone i plivaju i deca su zabavljena a roditelji mirni. U zavisnosti od mesta koje izaberete za vaše letovanje na Kefaloniji, možete da birate da li želite mesta sa više ponuda za sportske aktivnosti na vodi poput surfanja, ronjenja, vožnje Ski jet-a ili želite mirnija mesta sa dečijim igralištima koja se nalaze tik uz promenadu pa deca mogu da se zabavljaju dok vi uživate u čaši grčkog vina.

Glavni grad ostrva je Argostolij i mesto koje vrvi u letnjim mesecima. Tu se sreću u tavernama turisti i domicilno stanovništvo, tu su mnoge prodavnice sa primamljivim sitnicama i suvenirima. Tu su i zabavni luna parkovi za decu koji vam za čas posla izmame evre iz novčanika a vašoj deci osmehe i ciku i vrisku.

Plaže Kefalonije zaslužuju poseban tekst, ovde ćemo se osvrnuti samo na najvažniju i najlepšu plažu GrčkeMirtos je jedna od najlepših plaža ne samo Grčke već i mnoge druge plaže širom planete ne mogu da se mere sa njenom nestvarnom lepotom. Nijedna kamera niti jedan fotoaparat ne može da dočara ono što se posle meseci i meseci planiranja upravo stvorilo pred vašim očima. Voda je toliko tirkizna da ni sami ne verujete kakvo čudo prirode leži pred vašim nogama. Okolina oko plaže Mirtos je netaknuta, što je čini savršenom za jedno planinsko pešačenje sa decom. Otkrivanje grčke prirode kao i pogled na more sa vrha brda, vredan je pešačenja.

kefalonija, grcka, letovanje, ostrvo, more, odmor
Melisani pećina, Kefalonija

Svako ko pravi plan i spisak onoga što želi da obiđe ukoliko se odluči za letovanje na Kefaloniji, u vrh liste trebalo bi da uvrsti i posetu Melisani cave. Sa malim čamcima moguće je uploviti u unutrašnjost pećine, što većina turista i radi i pogledati igru mora, vazduha i sunca iz blizine. Naš savet vam je da posetu namestite oko podnevnih sati, tada je svetlost koja prodire u unutrašnjost pećine najlepša a igra boja nešto što ostavlja bez daha. Kefalonija je mesto kome ćete se sasvim sigurno jednoga dana vratiti. Sasvim sigurno.

3 thoughts on “Aktivnosti sa decom na Kefaloniji

  1. Nisam ocekivala ali zaista odlicna destinacija za porodice, dosadno sigurno nece biti
    Boravili smo u mestu Lasi i prezadovoljni smo

  2. Nažalost, još uvek nisam bila na Kefaloniji, ali mnogo mojih prijatelja je bilo i vraćaju se očarani. Jedan drug bio čak 4 puta. Moraću da proverim o čemu se radi.

Comments are closed.

Comments are closed.